Máte rádi sladké, ale nechcete v kuchyni strávit více času, než je nutné? Pak si můžete upéct jednoduchý ovocný koláč ze šesti surovin. Navíc se můžete rozhodnout, zda zvolíte klasiku nebo si upečete jeho bezlepkovou variantu. Jdeme na to. Tři celá vejce rozmíchejte s 80g cukru, přidejte 2 plnotučné tvarohy, puding (bezlepkový) a krupici (bezlepkovou). Pořádně promíchejte metličkou a přidejte cca 100g čerstvého ovoce. Těsto nalijte do formy pokryté pečícím papírem a dalšími 100 gramy ovoce posypte vršek. Ovoce můžete zvolit podle své chuti. Mohou jím být borůvky, jahody, maliny, ostružiny a podobně. Za 45 minut při teplotě 180°C máte hotovo.
Koláč, který neodporuje zdravému stravování
Tento dezert může být také součástí zdravého životního stylu nebo stravy pro sportovce. Stačí ubrat cukr a nahradit ho čekankovým sirupem. Místo klasického pudingu kupte kvalitní variantu bez konzervantů a éček. To samé u krupice. Výsledkem bude nízkokalorický, a přitom velice chutný dezert pro bezlepkovou dietu, sportovce i redukční dietu. Prostě něco sladkého pro každého.